Recept nálev na okurky
Recept na přípravu 24 litrů nálevu:
- 1 lahvička nálevu na okurky 260 ml
- 0,6 kg soli
- 2 kg cukru
- 6,5 l octa
Postup přípravy:
V 17 l pitné vody rozpusťíme 0,6 kg soli a 2 kg cukru. Přidáme 6,5 l octa a přimíchejte jednu lahvičku nálevu na okurky. Vodu k rozpouštění lze zahřát, nálev na okurky nalévejte až po vychlazení. Množství soli a cukru záleží plně na vašich zvyklostech, je možné je upravit podle vašich chutí. Doporučujeme okukry sterilovat nejméně 20 minut při teplotě 80 °C.
Pokud chcete připravit menší množství láku, dodržte poměry jednotlivých složek receptu.
Objednat nálev na e-shopu www.aromka.cz
Komentáře
Tento článek zatím nemá komentáře.
Vložte dotaz či komentář